طبق یک مطالعه اخیر، مصرف منظم لوبیا چیتی زودرس به عنوان بخشی از رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین، مدیریت گلوکز خون را بهبود بخشید، فشار خون سیستولیک را کاهش داد و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش داد.
شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی در یک رژیم غذایی حاوی حبوبات بالا (مصرف 1 فنجان در روز) یا رژیم غذایی با فیبر نامحلول بالا با غذاهای گندم کامل قرار گرفتند.
هموگلوبین A1c (HbA1c)، معیاری برای کنترل طولانی مدت قند خون، پس از سه ماه اندازه گیری شد. گروهی که رژیم غذایی پر حبوبات مصرف می کردند، کاهش قابل توجهی در HbA1c را تجربه کردند و امتیازات محاسبه شده خطر بیماری قلبی را کاهش دادند.
نقش رژیم های غذایی حاوی لوبیا مرتبط با خطر سرطان موضوع مطالعات در حال انجام است. این ترکیبات خطر ابتلا به سرطان و همچنین سایر بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
خوردن لوبیا ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها را به دلیل سهم آنها از ترکیبات زیست فعال در رژیم غذایی، از جمله فلاونوئیدها، تانن ها، ترکیبات فنلی و سایر آنتی اکسیدان ها کاهش دهد.
محققان دیگر نشان دادهاند که لوبیا ممکن است در رژیم غذایی حاوی سایر غذاهای غنی از آنتی اکسیدان (مانند میوهها و سبزیجات) با کاهش اکسیداسیون در بدن و کاهش خطر کلی سرطان، اثر هم افزایی داشته باشد.
مصرف لوبیا با کاهش خطر سرطان های سینه، معده، کولورکتال، کلیه و پروستات در مطالعات انسانی و حیوانی همراه بوده است. به طور خاص، محتوای فیبر غذایی لوبیا ممکن است در کاهش خطر سرطان های روده بزرگ نقش داشته باشد.
به عنوان مثال، مطالعه ای که تاثیر دریافت فیبر غذایی را بر ایجاد پولیپ روده بزرگ در یک گروه بازمانده از سرطان بررسی کرد، نشان داد افرادی که فیبر بیشتری مصرف می کنند، به ویژه فیبر حبوبات و سبزیجات پخته شده سبز، از جمله لوبیا سبز و نخود، احتمال کمتری دارد.
بدون دیدگاه